6 d'agost de 2015 tgd

Exposició Porrons de Col·lecció

L’exposició Porrons de Col·lecció és una producció del Museu de Valls i de la revista Cultura i Paisatge, en col·laboració amb la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, de El Vi a Punt, i del Celler de Capçanes; i de les empreses TGD Comunicació, EDISCAT, i Plàstics Clofent, de Valls.

Porrons de Col·lecció és una mostra de porrons que va des del segle XVIII fins a l’actualitat. Està composta per vint exemplars procedents de la Fundació Privada Catalana per l’Arqueologia Ibèrica, del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, del Museu del Vidre de Vimbodí i de dos col·leccionistes particulars.

El porró de vidre per a beure vi, és l’estri de disseny català més popular. Data del segle XVII, encara que el seu moment de més esplendor siguin els segles XVIII i XIX. La seva història va lligada a la història de Catalunya, als seus costums i a la gastronomia, però també a l’art, a la literatura, al teatre i a les festes populars.

Entre els porrons de l’exposició trobarem porrons del segle XVIII amb lacticini i cresteries, porrons del s. XIX, porrons esmaltats, gravats, i tallats del segle XX, i les innovacions del segle XXI.
Aquesta exposició l’exposició romandrà oberta a la segona planta del Museu de Valls del 4 al 30 d’agost de 2015.

 

Invitació a la inauguració "Porrons de col·lecció"

Invitació a la inauguració “Porrons de col·lecció”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.