1 de juny de 2016 tgd

Campionat Barista de Tarragona, 2016

TGD va ser l’empresa encarregada d’organitzar el 5è Campionat Barista de Tarragona que es va celebrar el dimarts 26 d’abril, a les instal·lacions de INS Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.
El Campionat Barista de Tarragona està organitzat per Fòrum Cultural del
Cafè i Medalla de Oro de Cafès Brasilia, amb el patrocini de Procafé, i
la col·laboració de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la
província de Tarragona, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils; i
les empreses BRITA i AZACONSA.

Com es desenvolupa el campionat
Cadascun dels participants, tots ells formats i especialitzats en el servei i preparació de begudes amb cafè, hauran de preparar en 16 minuts quatre especialitats: un espresso, un cappuccino latte art, un combinat de creació pròpia prenent com a base l’espresso, utilitzant alcohol, i un combinat de creació pròpia amb cafè però sense alcohol.
Aquest és un exercici ple d’espectacularitat i imaginació, on es poden veure laborioses tècniques de preparació i on es proposen originals combinacions amb el cafè com a protagonista.

Un equip de jutges homologats pel Fòrum Cultural del Cafè, entitat organitzadora del Campionat Nacional Barista, avaluarà la tècnica, la qualitat i l’originalitat de les seves propostes i determinarà quin són els millors professionals tarragonins en matèria de preparació i servei de cafè. Els dos primer classificats competiran al Campionat Barista de Catalunya, i d’aquesta competició en sortirà el representant català a la final del Campionat Barista d’Espanya.
 
El Barista
El Barista és “el sumiller” del cafè. Aquesta definició és la més acceptada per tots els països que, com el nostre, estan treballant en la professionalització del servei de cafè. S’ha demostrat que formar i disposar a la seva plantilla d’un expert barista, en un establiment d’hostaleria, significa un gran avantatge competitiu, augmenta la rendibilitat de negoci. El barista és un professional especialitzat en el servei de begudes amb cafè, una persona creativa i innovadora que converteix el ritual diari de prendre cafè en un autèntic plaer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.