16 de desembre de 2019 tgd

Cultura i Paisatge arriba al número 12

El dissabte 14 de desembre de 2019, al Museu de Valls, en el marc de l’exposició “Realisme(s)” es va fer la presentació del número 12 de la revista Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister.
La presentació la va presidir el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls i president del Museu de Valls, Marc Ayala. La part de continguts va anar a càrrec del Dr. Josep Maria Sans i Travé, acadèmic i historiador, membre del consell assessor de la revista; i del director del Museu de Valls, Jordi París Fortuny.El director de l’esmentada revista, Josep Maria Rovira, en l’apartat de l’editorial, amb el títol “Una riuada de reflexió”, dedica unes paraules
a les víctimes i familiars de la riuada en la vigília de Santa Úrsula.La revista també dedica les primeres pàgines a parlar de Museu Casteller de Catalunya, per part del periodista Joan Plana i Josep M. Rovira.

Altres articulistes són Gemma Carbó (El Museu de la Vida Rural canvia de rumb), Rosa Maria Canela Balsebre (Al damunt dels nostres camps. “Oda al passat”), P. Lluc Torcal (El centre de visitants del Monestir de Poblet), Damià Amorós Albareda (El nou Museu de Poblet), Coia Escoda Múrria (150 anys de la Junta d’Obres del Port de Tarragona), Joan Rendé i Soaz (Joan Miró, la recerca de les arrels al Camp de Tarragona), Elena Juncosa Vecchierini (El paisatge emocional de Miró), Francesc Marco-Palau (Palau Ferré, ceramista intens), Damià Amorós i Joan Yeguas (Rere els passos del Mestre del Tallat), Josep Maria Sans Travé (La casa del Tallat, un santuari afavorit per Ferran II el Catòlic), Inés Padrosa Gorgot (El castell de Savallà del Comtat, el de Peralada i el Mestre del Tallat), Francesc Miralpeix Vilamala (Jaume Pons Monravà i la Capella del Sant Crist de Salomó), Antoni Virgili (Salomó: la casa Nin, el Sant Crist i el ball parlat), Joan Papell i Tardiu (La conquesta de Mallorca), Maria Ester Fabra Salvat (El filat i el teixit en la cultura ibèrica), Eva Salvat (Museu del Pessebre de Catalunya. El plaer de crear i contemplar) i Ramon Maria Arbós Palau (Paisatge i identitat).

Jordi París i Fortuny, Josep M Rovira i Valls, Josep M Sans Travé i Francesc-Marco Palau.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.