27 d'abril de 2021 tgd

Els “likes”, són un objectiu principal per un negoci?

likes instagram TGD

 

Des del principi de les xarxes socials, la gran majoria d’usuaris i negocis han prioritzat buscar l’augment de likes en les seves publicacions, acompanyat normalment de l’augment de seguidors.

Com més alt sigui el número de “me gustas”, més reconfort genera als usuaris en l’àmbit particular i també als negocis. Però aquest sovint, és un objectiu que no hauria de ser el principal, no hauria de ser el nostre KPI (indicador de rendiment d’una campanya o d’un negoci). El nostre principal indicador hauria de ser les transaccions, contactes generats, leads o clients potencials, trucades, descàrregues de catàlegs, entre molts altres.

Per altra banda, què passa si Instagram, de sobte, decideix eliminar la visualització del número de likes de les publicacions? Doncs això és el que fa mesos que Instagram està testejant en alguns països i usuaris, i recentment ha decidit que ho deixaria en mans dels propietaris dels comptes. És a dir, cada negoci o usuari particular podrà decidir si vol que es mostri el número de likes als seus seguidors.

La notícia va ser publicada per Adam Mosseri, CEO de la xarxa social a través del seu compte de Twitter, on també va donar a entendre que aquesta opció seria replicada a Facebook en un futur. Segons el tuit publicat, aquesta opció permetrà als usuaris escollir entre 3 models diferents:

  • Mantenir els likes visibles, com ara.
  • Ocultar el número de likes dels posts propis.
  • I ocultar la quantitat de likes als posts dels altres usuaris.

No sabem encara quan serà efectiva aquesta opció de funcionalitat per part dels usuaris, però sens dubte, aquesta evolució serà una forma de reduir la pressió als usuaris i negocis a l’hora de realitzar una publicació a la xarxa social dels likes per excel·lència.

Així doncs, aquest canvi i evolució a les xarxes socials farà fer un canvi de mentalitat tant als negocis com als usuaris i deixar de banda el número de likes, i fixar-nos l’objectiu principal real.

 

Si necessites ajuda i vols que t’acompanyem a perseguir el teu objectiu principal que fa moure el teu negoci, contacta amb nosaltres aquí

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.