29 de març de 2023 tgd

Mas Vicenç presenta la nova gamma d’escumosos Colldecabra, dos nous vins elaborats amb el mètode ancestral

Xavier Ferré, Josep Maria Rovira i Vicenç Ferré amb els nous escumosos i les creativitats gràfiques

 

Els nous escumosos surten al mercat després de 4 veremes d’investigació i la seva imatge amaga detalls que es poden trobar a la façana modernista de la cooperativa de Cabra.

El Colldecabra del Celler Mas Vicenç, situat a Cabra del Camp i emparat dins la DO Tarragona, s’elabora amb el mètode ancestral. Es tracta d’un escumós amb només una sola fermentació.

El mètode ancestral és un mètode molt antic i diferent al mètode tradicional cava- champagnoise. Es tracta d’una forma d’elaborar molt pura i sense afegir cap additiu. El vi s’embotella quan queden els últims grams de sucre, aquests fermenten dins l’ampolla i així se n’obté el gas. La conseqüència esdevé amb un vi escumós molt jove i refrescant el qual no precisa criança en ampolla. Es un tipus d’elaboració que marca sobretot els gustos varietals del raïm.

Pel que fa al Colldecabra blanc de macabeu «els seus aromes ens transporten a la vinya de ‘cal Pipet’ i ens poden recordar a la flor d’ametller, a les herbes aromàtiques com el fonoll i l’espígol i fins i tot a notes més primàries de la varietat macabeu com la xirimoia, la pera o el meló madur» explica Vicenç Ferré, enòleg i propietari de Mas Vicenç. En boca és un vi escumós molt fi i refrescant i de lleugera estructura. Ideal, per tant, per maridar amb plats frescos i lleugers com les amanides, els aperitius o bé les carns blanques i greixoses, per la seva refrescant acidesa.

El Colldecabra rosat de Mas Vicenç «s’elabora amb garntaxa negra, prové d’una finca a peu de celler que s’anomena ‘l’Adserà’ i ens ofereix uns aromes primaris que ens recordaran a la família de fruites vermelles com les fresques cireres o els gerds» detalla Xavier Ferré, propietari de Mas Vicenç. Són sensacions que provenen d’una garnatxa veremada en un punt de maduració més aviat precoç per a cercar les sensacions més refrescants i goloses de la varietat. En boca, en destaquem la seva finor i elegància, convertint-lo en un escumós versàtil i atractiu, ideal per a compartir amb bona companyia.

Presentació davant del sector

Aquest dilluns, en ple equinocci de primavera, s’ha portat a terme l’acte de presentació dels nous vins escumosos ancestrals de Mas Vicenç. La jornada s’ha dut a terme al propi celler familiar i ha comptat amb una assistència d’unes 65 persones, tots professionals del sector i arribats d’arreu de Catalunya.

Un cop presentat del nou projecte de vins amb bombolles a l’espai Marinada del celler, tots els assistents han pogut gaudir d’una agradable passejada per les vinyes amb dos maridatges gastronòmics en casetes de tros. En la primera aturada, els assistents han provat l’escumós ancestral Colldecabra blanc, elaborat amb macabeu i maridat amb un tàrtar de llagostí de Sant Carles, api, poma àcida i aire de llima i, en la segona caseta, el protagonisme ha estat per l’escumós Colldecabra rosat de garnatxa amb esferes cruixents de cremós de burrata i pols de tomàquet sec. Entremig de la passejada i amb la perfecta visualització del Coll de Cabra, s’ha destacat «la influència d’aquest estret de muntanyes en el caràcter dels vins i també algunes mencions històriques de la zona» de la mà del director de la revista Cultura i Paisatge i President de la Cambra de Comerç de Valls, Josep Maria Rovira, a més de les explicacions més tècniques d’elaboració dels germans Ferré de Mas Vicenç.

La presentació ha finalitzat a la plaça de Mas Vicenç amb gastronomia, més vins i un ambient distès i agradable entre tots els assistents. També s’hi ha realitzat visites al celler per descobrir les novetats en les instal·lacions i gaudir de l’exposició d’art de l’artista Isabel Boltà.

Els nous escumosos ancestrals de Mas Vicenç Colldecabra es poden adquirir a través dels canals habituals de distribució del celler, com són les botigues especialitzades del territori o la pròpia botiga física i on-line de Mas Vicenç.

 

                           

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *