9 de setembre de 2022 tgd

L’exposició Pla de Residus de 1990 arriba a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp

Exposició Pla de Residus de 1990 a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp. A la imatge: Rosa Rovira, regidora de l’Ajunatment de Valls; Jordi París, director del Museu de Valls; Salvador Cabré, director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp, Albert París, periodista; Mateu Montserrat, president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Josep M Rovira, director de Cultura i Paisatge, i Marc Bigordà, alcalde dels Garidells.

El director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp, Sr. Salvador Cabré i Llobet, el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Il·lm. Sr. Mateu Montserrat i Miquel i el director de Cultura i Paisatge, Josep M Rovira i Valls van inaugurar, el dijous 8 de setembre de 2022 a les 7 de la tarda, l’exposició commemorativa dels 30 anys de l’oposició popular al Pla de Residus de 1990 ubicada al vestíbul de la Casa de Cultura, situada al Passeig dels Caputxins de Valls.

L’exposició en sí és una de les cares visibles del treball de recerca i recuperació de material efectuat amb el suport de la Diputació de Tarragona i de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria. Consta de 8 plafons, que repassen els antecedents, el Pla de Residus de 1990, la formació de l’oposició popular, la cronologia dels fets relacionats i l’aturada del Pla, un folleto que resumeix els plafons de l’exposició, i un audiovisual amb fotografies i un vídeo, fet amb motiu del 10è aniversari, dels fets més importants que tingueren lloc.

La part més important del treball de recerca és, però, la realització de la pàgina web https://pladeresidus1990.cat, on es va incorporant tot el material que es recupera, molt d’ell provinent de particulars que l’han conservat durant aquests anys, i que arribarà a tenir més de 5.000 documents, sobretot fotografies i reculls de premsa.

Mentres duri l’itinerància de l’exposició, està previst efectuar diverses taules rodones sobre el tema amb alguns dels actors que van intervenir-hi el 1990.

Per a més informació entreu al lloc web del projecte https://pladeresidus1990.cat

 

Cartell Exposició Pla de Residus Arxiu Comarcal de Alt Camp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.