10 d'abril de 2009 tgd

SÒLID: EL CAVA QUE ES MENJA

El proper 23 d’abril sortirà al mercat el cava SÒLID d’Agustí Torelló Mata. Un projecte engegat el 2005 per dues famílies: els germans Roca del restaurant El Celler de Can Roca de Girona i els Torelló de les caves Agustí Torelló Mata de Sant Sadurní.
Ha estat un projecte apassionant. A la inquietud inicial del Josep Roca s’hi va sumar l’Agustí Torelló i van comptar amb la col·laboració apasionada del Pere Castells de la Fundació Alícia de Sant Benet de Bages. La complexitat d’estabilitzar la xantana amb el cava tot conservant el carbònic endògen era un repte que calia aconseguir. I ho han fet. Des de a uns mesos els clients del Celler de Can Roca han pogut degustar en primícia uns plats cuinats amb cava Sòlid Gran Reserva i també amb rosat Trepat.
En el programa de TV3 En Clau de Vi, el Josep Roca va presentar el nou producte de la mà del propi Ferran Adrià. D’allí a la presentació de Girona i recentment a Madrid. La seva presentació i les degustacions que s’han fet arreu han posat de manifest l’interès de molts professionals i l’entusiasme dels afeccionats al món dels vins i de la gastronomia.
Es tracta d’un producte nou, innovador, diferent i únic que se’ns presenta just en el moment que el sector necessita una empenta per situar-se, encara més, en la primera línia de la cuina internacional.UNA SALSA DE CAVA
Per explicar-ho breument ho podríem resumir dient el Sòlid és una salsa de cava. Quan s’obre l’ampolla, peta igual que una ampolla de cava normal. A l’hora de servir-lo notareu que no és líquid. És com una massa espessa que cau suaument com la mel però amb bombolles. Una vegada posat al plat veureu que creix de volum. El carbònic del propi cava va agafant protagonisme i s’imposa. En boca és com si et beguessis una copa de cava però amb cullera. Simplement deliciós, àmpli, fresc. Una sensació agradable i al mateix temps una descoberta subtil.

DUES RECEPTES
El SÒLID es presenta acompanyat d’un petit receptari amb consells d’aplicació i amb uns ingredients addicionals per posar-lo a la pràctica. El SÒLID Blanc s’acompanya d’un pot de Compota de Poma i el SÒLID Rosat ve amb una bossa de fruites vermelles liofilitzades.
Amb el blanc es pot fer una recepta molt senzilla: Una base de compta de poma, marisc (ostres, cloïses, escopinyes, musclos, etc) i finalment abocar-hi el cava per damunt just a taula. Sensacional! Amb el Rosat, podeu agafar les fruites vermelles i barrejar-les amb trocets de poma, maduixes fresques, etc. i cobrir-les amb el cava: unes postres fresques i saboroses. Proveu-ho.

Segur que hi trobareu moltes altres aplicacions. En parlarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.