Museu del Morter

Museu Agrícola i d'Economia Rural
El Pla de Santa Maria

Projecte museològic, museogràfic i producció de TGD.

El Museu del Morter és un espai únic a Catalunya, dedicat al morter. Està ubicat dins el Museu Agrícola i d’Economia Rural del Pla de Santa Maria. Conté la col·lecció de morters de Jaume Culleré que l’ha cedit al Museu del Pla de Santa Maria.

El discurs museístic comença amb la història del morter des de l’antiguitat passant pels morters a les cultures de la humanitat, amb plafons expositius, morters de diverses procedències i un vídeo de la història del morter. Hi ha tres espais genèrics: el primer dedicat al morter a la farmàcia, amb una vitrina col·locada davant d’una reproducció fotogràfica d’una antiga farmàcia de Montblanc del segle XVIII; un altre espai està dedicat a la indústria i l’espai més gran fa referència al morter a la cuina. Es completa l’exposició amb fotografies antigues i de cuines particulars de famílies del Pla de Santa Maria. L’exposició mostra més de 200 morters.

TGD ha realitzat el projecte claus en mà: des de la idea museística del Museu Agrícola i d’Economia Rural del Pla de Santa Maria fina a la producció de l’espai del Museu del Morter i el discurs expositiu.